Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Botox en fillers?

Botox is een merknaam voor botulinetoxine: een natuurlijk eiwit dat twee effecten heeft. Ten eerste blokkeert het tijdelijk zenuwprikkels naar spieren waardoor deze al dan niet volledig verslappen. Door een hele kleine hoeveelheid te injecteren in spieren die verantwoordelijk zijn voor de mimiek kunnen rimpels in het voorhoofd, fronsrimpels, kraaienpootjes en lage wenkbrauwen verholpen worden. Het tweede effect is het blokkeren van zenuwen die zweetklieren activeren waardoor deze geen zweet meer produceren. De spierverslappende werking van Botox heeft niet alleen effect op rimpels, maar ook migraine, tandenknarsen, gummy smile of overmatige transpiratie.

Fillers zijn injectables op basis van hyaluronzuur die gebruikt worden voor het herstellen van volumeverlies of het opvullen van rimpels. Door de veroudering van de huid, roken en blootstelling aan de zon neemt de huidkwaliteit af. Het gezicht bevat steeds minder collageen, elastine, spieren en vet. Dit zorgt voor verslapping en veroudering. Fillers kunnen de huid weer opvullen. Dit kan bijvoorbeeld bij ingevallen traangootjes, lippen, jukbeenderen, kin of kaaklijn. Maar fillers kunnen ook gebruikt worden voor een neuscorrectie. Diepe rimpels kunnen eventueel ook opgevuld worden met fillers. Soms is een combinatie van Botox en fillers de beste oplossing.

Onze cosmetische specialisten adviseren u graag in een vrijblijvend consult.

Wat is een botox zone?

Een zone is een bepaald behandelgebied zoals het voorhoofd, de frons, kraaienpootjes of wenkbrauwen.

Hoe lang duurt de Botox behandeling?

De Botoxbehandeling zelf duurt gemiddeld 5 tot 15 minuten. Voorafgaand aan de behandeling wordt uw behandelplan samen met de cosmetische specialist vastgesteld op basis van uw wensen en voorkeuren tijdens een consult.

Hoe lang blijft het effect van Botox zichtbaar?

Botox heeft een tijdelijke werking. Het effect is zichtbaar binnen enkele dagen en is na 2 weken optimaal. Het resultaat blijft 3 tot 6 maanden. Wanneer de behandeling wordt herhaald voordat het effect is verdwenen dan zal het effect langer zichtbaar zijn.

Wanneer is het effect van Botox zichtbaar?

Het effect is zichtbaar binnen enkele dagen en is na 2 weken optimaal.

Is een Botox behandeling veilig?

De spierontspanner Botox is een officieel veilig verklaard middel. Er is al veel onderzoek naar gedaan en het wordt dan ook al vele jaren gebruikt in de medische wereld. Het middel is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration). Dit is het agentschap van de Amerikaanse federale overheid dat de kwaliteit van voedsel en medicijnen controleert.

Wat zijn de eventuele bijwerkingen van Botox?

Door de lage dosering van de botulinetoxine vinden er geen allergische reacties en complicaties plaats. Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn. Dit is een normale reactie die binnen een uur verdwijnt. Zwangere vrouwen of mensen met een spier- of zenuwaandoening mogen uit voorzorg niet behandeld worden. 1 tot 2% van de mensen heeft een natuurlijk afweersysteem tegen botulinetoxine waardoor de behandeling geen effect heeft. Onze cosmetische artsen nemen samen met u de gezondheidsrisico’s door tijdens een consult.

Is een Botoxbehandeling pijnlijk?

De Botox wordt met een zeer dunne naald geïnjecteerd. Dit is qua gevoel te vergelijken met speldenprikjes en worden over het algemeen als vrij pijnloos ervaren. In principe passen wij daarom geen verdoving toe, maar mocht het toch vervelend zijn dan kunnen wij een verdoving toedienen. Na de behandeling kan de huid voor maximaal een uur wat rood en gezwollen zijn. Er is geen sprake van napijn.

Moet ik de Botoxbehandeling herhalen?

Het effect van Botox is tijdelijk. Na 3 tot 6 maanden keert de spier, en daarmee de huid, langzaam terug naar haar oorspronkelijke staat. Om dit effect te behouden kunt u de behandeling herhalen. Wanneer de behandeling wordt herhaald voordat het effect is verdwenen dan zal het effect langer zichtbaar zijn.

Wat is het nazorgadvies na een Botoxbehandeling?

Direct na de behandeling kan de arts uw huid lichtjes koelen tegen de zwelling.

De eerste 4 uur na de behandeling mag u niet liggen om ongewenste spreiding van de Botox te vermijden. De eerste 24 uur mag u geen intensieve inspanning doen of sport beoefenen. Probeer de eerste 48 uur zo min mogelijk te bukken, de zon of zonnebank te vermijden en geen sauna of massages te nemen.

Wanneer kan ik geen Botox gebruiken?

Zwangere vrouwen of mensen met een spier- of zenuwaandoening mogen uit voorzorg niet behandeld worden. 1 tot 2% van de mensen heeft een natuurlijk afweersysteem tegen botulinetoxine waardoor de behandeling geen effect heeft. Onze artsen adviseren u graag in een vrijblijvend consult.

Wat is de minimale leeftijd voor injectables?

Wij hanteren een minimumleeftijd van 18 jaar voor een behandeling met injectables.

Hoe lang is het effect van fillers zichtbaar?

Het resultaat van hyaluronzuur fillers blijft gemiddeld 6 tot 12 maanden zichtbaar. Voor de lippen geldt een kortere periode van gemiddeld 6 tot 9 maanden. Dit komt omdat het weefsel van de lippen zeer bewegelijk is en de fillers daarom sneller oplossen.

Hebben fillers bijwerkingen en zijn ze veilig?

Permanente fillers zijn voor cosmetische doeleinden in Nederland verboden. Daarom gebruiken wij bij Vitalderma veilige tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof waardoor de kans op allergische reacties onwaarschijnlijk is. Mochten de fillers toch een ongewenste reactie veroorzaken dan kunnen deze binnen enkele uren tot dagen opgelost worden met een tegenbehandeling.

Direct na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn met eventuele bultjes of blauwe plekjes. Dit trekt na enkele dagen weg.

Wat is het nazorgadvies na een fillerbehandeling?

De eerste 4 uur na een behandeling niks op uw huid smeren. De eerste week na de behandeling de zonnebank en sauna vermijden en geen massages of gezichtsbehandelingen laten doen. Lipfillers zijn een uitzondering: de eerste week na de behandeling mag u de lippen tweemaal per dag zachtjes masseren.

Wanneer is het effect van fillers zichtbaar?

Het effect van fillers is direct zichtbaar maar deze is meestal na 2 weken optimaal. In sommige gevallen duurt dit echter 3 tot 4 weken. Na 6 tot 12 maanden breekt het lichaam de fillers af en kunt u een herhaalbehandeling doen om hetzelfde resultaat te behouden.

Mogen injectables gebruikt worden tijdens de zwangerschap?

Zowel een behandeling met Botox als fillers is niet mogelijk tijdens uw zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Voor wie is een peeling geschikt?
 • Acné huid
 • Rokers huid
 • Grauwe huid
 • Grove poriën
 • Fijne lijntjes
 • Rimpels
 • Verslapping
 • Pigment
Hoe weet ik welke peeling de juiste is voor mij?

Onze specialisten zijn opgeleid om u een veilige en effectieve peeling te geven met onze producten. Er wordt eerst grondig naar de huid gekeken zodat de specialisten weten welke peeling het beste voor uw huid is.

Is een peeling pijnlijk?

Dit hangt van de peeling af. De meeste peelings zijn mild waarbij een licht branderig of prikkerig gevoel veroorzaakt kan worden. Voor beschadiging door acne is een sterkere peeling nodig, die enkele minuten een wat meer branderig gevoel geeft. De peelings bij Vitalderma geven bij de meeste mensen onmiddellijk resultaat.

Kan ik een peeling nemen als ik regelmatig in de zon zit?

Ja, maar wij adviseren altijd om iedere dag een bescherming te gebruiken. Wanneer u een peeling heeft ingepland raden wij het aan om 1 week voorafgaand en direct na de peeling, de zon te vermijden.

Maakt een peeling mijn huid dunner?

Nee, een peeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen aan de oppervlakte worden verwijderd en zijn vocht inbrengend waardoor de huid er voller en dikker uitziet.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig bij een mesotherapie?

Wij adviseren een kuur van 4 weken waarbij u wekelijks een behandeling ondergaat. Daarna kunt u met 1 behandeling per maand het resultaat bijhouden.

Voor wie is een mesotherapie geschikt?
 • Huidverslapping
 • Fijne lijntjes
 • Doffe huid
 • Droge huid
Wat kan ik na een mesotherapie behandeling verwachten?

Na de behandeling kunt u last hebben van wat roodheid en de huid kan gloeiend aanvoelen. Dit zal binnen enkele uren verdwijnen en uw huid zult meteen mooi aanvoelen.

Wat doet een Carbon Laser Peeling precies?

De Carbon Laser peeling is een effectieve methode voor huidverjonging en tegelijkertijd een diepe reiniging van de huid. Door een combinatie van lasertechnologie en medische koolstof wordt een zuiveringsproces voor een diepe reiniging ingezet zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Door een diepe reiniging wordt de collageen productie gestimuleerd en de talgproductie verminderd. Door deze combinatie kunnen rimpels, grove poriën, acne en littekens verminderd worden.

Voor wie is een Carbon Laser peeling geschikt?

De behandeling is geschikt voor iedere type huid en huidskleur.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig bij een Carbon Laser Peeling?

U kunt de Carbon Laser peeling als een losstaande, eenmalige behandeling ondergaan of in de vorm van een kuur. Hoewel 1 behandeling direct zichtbaar effect geeft raden we een kuur aan van 5 behandelingen voor een optimaal resultaat.

Hoe ziet een pigment laser behandeling eruit?

Pigment zit in de bovenste huidlaag waardoor dit makkelijk behandeld kan worden met een pigment laser. Pigment wordt veroorzaakt door een beschadiging van de zon of door hormoonschommelingen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig met een pigment laser?

Voor een optimaal resultaat raden wij 2 behandelingen aan. Echter kunnen pigmentvlekken in de loop van de tijd weer zichtbaar worden omdat wij niet de oorzaak van het pigment kunnen aanpakken. Mocht het pigment terugkeren dan kunnen wij dit uiteraard opnieuw laseren.

Is de pigment laser behandeling pijnlijk?

Nee, de pigment laser behandeling doet geen pijn. In het algemeen wordt deze behandeling snel en goed ervaren.

Is een tatoeage verwijderen pijnlijk?

Over het algemeen wordt dit niet als erg pijnlijk beschouwd. Het verwijderen van een tatoeage voelt als een elastiekje dat op de huid wordt afgeschoten. Vaak vinden mensen het alleen gevoelig op het moment dat de tatoeage wordt behandelend, maar trekt dit gevoel ook direct weer weg.

Welke kleuren kunnen het beste worden verwijderd bij een tatoeage?

Een zwarte tatoeage is eenvoudigst te verwijderen ten opzichte van een gekleurde tatoeage.

Wat is het voor- en nazorgadvies na een tatoeage verwijdering?

Het succesvol weglaseren van een tatoeage kunt u in alle vertrouwen aan ons overlaten. Er zijn echter wel een aantal dingen waar u voor, tijdens en na de behandeling zelf op moet letten. Het is belangrijk om 2 tot 4 weken voor de behandeling zon en zonnebanken te vermijden. Tussen de behandelingen door is het daarom aan te raden om een zonwerende pleister te dragen om zo Uv-licht tegen te gaan. Onze huidspecialisten zullen u gedetailleerd vertellen hoe u de huid tussen de behandelingen door en na de laatste behandeling het beste kunt verzorgen.